Introduction
四季折々の食材、節句の行事食、海の幸、野の幸、山の幸。
和、韓、洋、中にエスニック。
お刺身、天婦羅、ステーキ、煮込み、麺類、お鍋などなどなど・・・・。
今の日本の食卓は、グローバルな食材と料理法があふれんばかりです。
美味しい料理を作るのに、なにも難しい理屈は要りません。
季節の食材についての基礎知識があれば、ほんのチョッとの工夫次第で、あなたの可能性は無限に広がります。
一生お世話になる大事な身体のメンテには、栄養バランスが良くて、美味しい日々の食事に勝るものはありません。
一家の団欒を彩り、身体だけでなく心をも豊にしてくれる、そんな家庭料理を作ってみませんか?
この塾では、
-料理を始めてみたいとお考えの初心者の皆さんに、
-少人数制で、
-食材や器具の基本的な扱い方から、
-自分なりの家庭の味を作る為のちょっとしたヒントまで、
-栄養学の基礎知識をまじえながら、
丁寧に指導させていただきます。
Japanese cuisine has been acknowledged to be a healthy meal.
It is, however, not the cuisine served at expensive Japanese restaurants that keeps us in good health, but the ordinary dishes eaten daily at home. That is basically a combination of boiled rice(gohan) and side dishes(okazu).
With gohan we can enjoy various okazu of seasons. These are not limited to traditional Japanese fare, but include food around the world e.g. Chinese stir fry, Indian curry, European stew, Korean grilled beef, etc., etc., etc.
If you wish to learn how to cook healthy home cuisine, please drop by our kitchen, cook together and find something Japanese.
In our school, we instruct a small number of participants per class in the art of Japanese cooking. You will learn the fundamental handling method of ingredients and tools, advanced culinary skills of professionals, and up-to-date knowledge of nutrition sciences.
All lessons are presented in a manner applicable to your kitchen.
塾長お勧めのレシピ集「美味しいは愛」シリーズはこちら
“Eating with the Seasons”Collection of Healthy Supper Recipe